Aanleg ondervloeren vloerverwarming

Voor een eenvoudige aanleg van vloerverwarming zijn meerdere opties qua ondervloer mogelijk:

  • Noppenplaten

De noppen zijn zo gevormd dat de leidingen van de vloerverwarming er in gelegd kunnen worden en de afstand tussen de leidingen bepaald. De aan de onderzijde geïsoleerde platen kunnen aan elkaar geklikt worden, maar zijn hoger en duurder dan bijvoorbeeld draadmatten.

  • Draadmatten

Draadmatten zijn platte ijzeren vlechtwerken en vragen weinig ruimte. Ze zijn makkelijk te buigen en te bewerken en/of te knippen en relatief goedkoop. Wel moeten de leidingen handmatig moet worden bevestigd en isolatie worden aangebracht indien noodzakelijk.

  • Infrezen

In een bestaande betonnen- of tegelvloer kunnen sleuven worden gefreesd waar de leidingen in worden gelegd. Er is geen extra ruimte/hoogte nodig maar de vloer kan niet extra worden geïsoleerd. Deze techniek wordt met name toegepast bij bestaande woningen.

  • Schuimbeton

Houten vloer verwijderen en de kruipruimte opvullen met isolerend schuimbeton. Schuimbeton zorgt voor een zeer lichte vloer met een hoge isolatiewaarde. Er hoeven geen extra verstevigingen te worden aangebracht en bovenop het schuimbeton kan de vloerverwarming worden aangebracht door middel van noppenplaten.

  • Tackerplaten

EPS isolatieplaten van 20 tot 50 mm dik. Het leidingwerk wordt met plastic nagels vastgeniet aan de platen. Tackerplaten isoleren goed, dempen geluid, zijn zeer stevig en scheuren niet en fixeren de leidingen goed op hun plaats. Bovendien kan elk type en diameter leiding worden gemonteerd op elke afstand.

  • Droogbouwsysteem

Een geschikte toepassing voor houten ondervloeren. De leiding wordt verwerkt in vloerplaten waarop direct de afwerking kan worden aangebracht, ideaal voor renovatie. Het systeem is ook toepasbaar als wandverwarming.

Contact

Onze adviseurs en installateurs helpen u graag en goed op weg!