Subsidieregelingen en duurzaamheidslening

Ontdek subsidieregelingen en de mogelijkheden van een duurzaamheidslening. Verduurzamen is weliswaar een investering, maar door slim om te gaan met alle opties kunnen verduurzamingsplannen heel interessant zijn en haalbaar worden.

Verduurzaming wordt door de overheid gestimuleerd met onder andere subsidies en een lager btw-tarief bij woningisolatie. Bij aanschaf van een warmtepompen kunt u gebruikmaken van de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor zowel particulieren en de klein zakelijke markt. Ook worden subsidies door gemeentes en soms provincies aangeboden; dit kan lokaal verschillen. Voor de zakelijke markt bestaat er ook een Energie Investeringsaftrek (EIA), mits de onderneming winst maakt.

Er zijn ook een duurzaamheidsleningen beschikbaar tegen een zeer aantrekkelijk rentepercentage. Zo kunt u via het Warmtefonds al 25.000 euro lenen voor maar 2%.  Hiermee kunt u een warmtepomp plaatsen, uw huis isoleren, de vloer isoleren, dak- en spouwmuur isoleren, zonnepanelen plaatsen en andere duurzame aanpassingen aan je huis verbouwen. Anders gezegd: zo kunt u uw woning volledig verduurzamen.

Contact

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en laat u verrassen! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, of mail