WIE ZIJN WIJ

Warmtepomp-Advies…, ontstaan vanuit de praktijk!

Warmtepomp-Advies is in 2018, na de aankoop van een nieuwbouwwoning, ontstaan vanuit de praktijk. Gasloos bouwen werd versneld per 1 juli 2018 i.p.v. 1 januari 2019 verplicht gesteld. Comfortabele, aardgasvrije woningen die bovendien vanaf 2020 bijna energieneutraal moeten zijn. Ons bouwbedrijf moest daarom versneld een alternatief vinden voor de traditionele gasgestookte warmte-/warmwater cv-ketel. Er waren op dat moment geen standaard duurzame oplossingen beschikbaar. Derhalve voor ons een noodzakelijke maar ook mooie uitdaging om een ‘nul-op-de-meter’ woning te realiseren. Speciaal daarvoor hebben wij ons volledig ingelezen in de wereld van warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers etc. Daarbij ontdekten wij een overvloed aan diverse oplossingen én termen zoals CO2-uitstoot, COP, SCOP, SPF, laag temperatuur, transmissie, flow etc. en factoren als isolatiewaarde, EPC, subsidie en niet onbelangrijk de totale investering in euro’s. Een mix van dit geheel zou dan een duurzame oplossing moet opleveren!? Na maandenlang analyseren en zelfs het volgen van cursussen hebben wij de voor ons ideale oplossing gevonden…, een warmtepomp met zonnepanelen. Omdat de randvoorwaarden voor iedereen anders zijn daarin zijn er verschillende variaties mogelijk waarin wij u graag adviseren. Ook kan zelfs blijken dat in sommige gevallen, bijvoorbeeld door teveel bouwkundige maatregelen versus investering, een warmtepomp minder geschikt is.


Filosofie Warmtepomp-Advies…

Het vinden van een duurzame oplossing op basis van een verantwoord budget met een ‘redelijke’ snelle terugverdientijd. Dit kan worden bereikt door een goede analyse van ‘wat heb ik écht nodig’. Warmtepomp-Advies kan u daarin optimaal adviseren en ook voor de installatie en begeleiding verzorgen. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.


Het realiseren van een energiezuinige woning betekent het zoveel mogelijk beperken van energieverliezen!Warmtepomp-Advies