Ventilatie

Mechanische ventilatie is belangrijk voor een optimale luchtcirculatie en beter voor uw gezondheid. En dat gaat verder dan een raampje openzetten. Zeker bij de woningen van tegenwoordig, die beter geïsoleerd zijn, is een ventilatiesysteem cruciaal.

Daarom een ventilatiesysteem
Tijdens het dagelijks wonen en werken ontstaat vochtvorming binnen. Wanneer je een kopje koffie zet of de waterkoker aanzet bijvoorbeeld. Wanneer je thuis heerlijk onder een warme douche ontspant. Of wanneer je doorweekt thuiskomt uit een hevige regenbui. En zo zijn er nog veel meer situaties waarbij vocht optreedt. Bovendien stoten planten vocht af en wij mensen zelf ook, onder meer door te ademenen. Wanneer de lucht niet goed circuleert, kan er condens en daarmee schimmel ontstaan. En daar kunt u gezondheidsklachten van krijgen. Een ventilatiesysteem helpt dit voorkomen.

Daarom ook ventileren:

  • Bespaar energiekosten. Een ventilatiesysteem zorgt dat de lucht minder vochtig wordt en een drogere lucht kost minder energie om te verwarmen.
  • Beperk stofophoping. Met de juiste ventilatie beperkt u stofophoping en zwevend stof wanneer er tocht is. En daarmee ook allergieklachten of luchtwegproblemen.
  • Comfort. Met een ventilatiesysteem heeft u het hele jaar door een fijn binnenklimaat.

Contact

Meer weten over alle mogelijkheden van ventilatie?