Welke typen warmtepompen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Sommige warmtepompen halen warmte uit de bodem, andere uit de lucht. 

In ons assortiment vind je verschillende soorten warmtepompen terug:

  1. Lucht-water warmtepomp. Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht om in warmte. Er bestaan twee soorten lucht-water warmtepompsystemen: monoblock (één unit, alleen een buitenunit en een ventilatie warmtepompboiler) en split-unit (twee units, een buitenunit en een binnenunit).
  2. Water-water warmtepomp. Met een water-water warmtepomp haal je (in de meeste gevallen) natuurlijke warmte uit de aarde, je gebruikt aardwarmte (ook wel geothermie) om je woning of gebouw te verwarmen. Eerst wordt diep in de aarde geboord. Vervolgens wordt een bodemwarmtewisselaar aangesloten, die vervolgens wordt aangesloten op een warmtepomp. Hierdoor kan de aardwarmte worden omgezet naar een hogere temperatuur. 
  3. Hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp wordt geplaatst naast een naverwarmer, zoals een cv-ketel. Het grootste gedeelte van het jaar verwarm je je woning of gebouw vanuit de warmtepomp (zo’n 85%). Wanneer de temperatuur buiten flink daalt, springt de cv-ketel bij. De cv-ketel wordt ook gebruikt voor het verwarmen van tapwater. 

Twijfel je over welke warmtepomp het beste past bij jouw situatie? Vul onze adviestool in of neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder!

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?